Om Göteborg

Göteborg är en trevlig stad alltid på G.
Kom hit en weekend eller varför inte en hel vecka. Nöjen och evenemang finns det gott om.

Staden har mycket att erbjuda och ibland är det svårt att välja. Därför har vi handplockat 10 måsten som du helt enkelt inte får missa – även om du bara på blixtvisit.

Här finns ju också färjan till Danmark & Tyskland, Volvo som tillverkas på Torslanda osv… Volvo Museum ligger på Hisingen i Göteborg och det som visas upp här är ett stycke svensk historia.

 

Göteborg

Museum & familjenära aktiviteter

Spännande museum, familjevänliga aktiviteter, intressanta sevärdheter och en fantastisk natur. Upptäck hela Göteborg! Avstånden är korta och kollektivtrafiken tar dig lätt som en plätt från kaféstråk och sevärdheter till karga klippor och susande skogsdungar.

I Göteborg är det möjligt att shoppa på Nordstan & 5:an huset och besöka ett museum på samma dag som du fiskar vid havet. I Göteborg finns stjärnkrogarna, de rebelliska uppstickarna, de trendiga barerna, de fantastiska kaféerna och en rullande armada av foodtrucks. Matäventyret kan börja!

Konserter, teaterföreställningar, hockey- eller fotbollsmatcher, mässor och utställningar. Listan över vad som händer i stan kan göras hur lång som helst. Se vad som är på gång just nu och den närmaste tiden.

Du kan enkelt promenera runt och samtidigt gå förbi flera av stadens sevärdheter. Gå förbi de gamla kanalerna som holländare byggde eller känn pulsen på Avenyn eller strosa runt i hamnen, shoppa eller varför inte ta en kaffe i den gamla delen av staden – Haga. Kanske gå på ett museum eller ta en paus på en bänk i Slottsskogen.

Vassast är nog ändå Liseberg, Sveriges största nöjespark sett till antalet besökare, årligen över 1,5 miljoner.

Natur och upplevelse

Göteborg har många fina naturområden för promenader, svamp- och bärplockning, som är värda ett besök. Innan du ger dig ut är det bra att förbereda sig, för att undvika att gå vilse. På den här sidan får du lite handfasta tips. Staden har en stark modescen och många lokala designers att upptäcka. Flanera mellan småbutiker, internationella kedjor och stora varuhus – här finns allt för en lyckad shoppingrunda!

Njut av grönskande parker mitt i staden, ta del av skärgårdens salta ö-värld eller besök imponerande slott och fästningar. Dessutom finns det massor av spännande äventyr att uppleva alldeles runt hörnet.

I Göteborg känner ni vinden från havet och gamla anor och byggnader från förr. Nytt blandas med gammalt och staden erbjuder något för de flesta intressen. Det finns mycket att upptäcka, även utanför den allra innersta stadskärnan. En promenad eller spårvagnsresa bort hittar du flera mysiga områden med sin egen unika charm. Stadsdelar som Kortedala, Högsbo, Långedrag och förstås Hisingen med Ramberget.

Bo bekvämt, hållbart och prisvärt i Göteborg oavsett om du har siktet inställt på en romantisk weekend, semester med familjen eller en konferens. Göteborg rankas dessutom som en av Europas mest hållbara hotellstäder.

Se Göteborg från vattnet – Paddan

Få städer går att utforska från vattnet, men i Göteborg avgår Paddan mitt i centrum från Kungsportsplatsen. Göteborg tillhör de städer som erbjuder sina besökare möjligheten att åka en tur med båt för att få sightseeing på vatten istället för land. Detta kan vara väldigt avkopplande och dessutom ge en chans att upptäcka detaljer i stadsbilden som inte hade synts från land. Den kanske mest populära är båtturen i Göteborg är den man tar med Paddan. Paddan är en sightseeing-båt som passerar totalt 20 broar i Göteborgs kanalsystem och åker även ut en liten runda i hamnen.