Checklista inför din flytt i Göteborg

Att flytta tar tid. Oftast mer tid än vad man förväntat sig. Att planera flytten och börja rensa dina saker i god tid kommer underlätta en hel del. Följ vår checklista och spara tid med en smidigare flytt!

Flytt Göteborg

1. Anlita flytthjälp

Du kommer oavsett flytt behöva någon typ av flytthjälp, vare sig det gäller att anlita en flyttfirma eller om du ska flytta få hjälp av dina vänner.

Anlita flyttfirma

  • Gör en undersökning av flyttfirmor i Göteborg – undersök hemsida, recensioner, referenser och tidigare uppdrag. Hör gärna med familj, vänner och bekanta om de har tips på seriösa och pålitliga flyttfirmor.
  • Anlita flyttfirma i god tid.

Flytta på egen hand

  • Boka upp familj och vänner som kan hjälpa dig med flytten
  • Boka flyttbil eller släpvagn

2. Skaffa flyttlådor

En bra tumregel brukar vara en flyttkartong per kvadrat. Anlitar du en flyttfirma brukar de oftast ha kartongerna så se till att hämta de i god tid så att du hinner packa. Om du flyttar på egen hand så köper du själv kartonger eller låna av vänner.

3. Rensa ut i god tid!

Att slänga och rensa är ofta ett moment som tar lång tid, ofta mer tid än vad man förväntat. Om du bott på samma ställe under lång tid har du förmodligen samlat på dig en hel del prylar under åren som du måste gå igenom. Börja med att gå igenom förråd i källare och på vind. Ifrågasätt om du verkligen behöver spara allt. De saker du väljer att inte behålla kan du med fördel antingen sälja eller skänka bort.

4. Sätt upp en plan för packning

Gör en plan på saker du kan packa ner först och vad som kan packas ner sist.

  • Märk alla flyttlådor på samtliga sidor för att göra det lättare att hitta saker. Oavsett hur lådorna står staplade.
  • Planera för vilken belysning som ska sitta kvar till sist och var den ska sättas upp först i nya bostaden. Det är svårt att famla omkring i mörker vid en flytt.
  • Se till att packa värdesaker i en egen liten väska som du kan bära själv för att inte riskera att något försvinner.

5. Gör flyttanmälan hos Skatteverket och anmäl din nya adress till Adressändring

6. Flyttstädning

Se till att boka in flyttstädningen i god tid.

7. Nycklar

Inventera samtliga nycklar. Om du lämnat någon nyckel till tex grannen är det god tid att få tillbaka den nu.

8. Skaffa hemförsäkring

Se till att försäkra ditt nya hem innan det är dags för inflyttning.

Effektiv och smidig flytt med Express-flytt

Vid en flytt vill man att allt ska ske så smidigt som möjligt. Bland annat är det viktigt att ha rätt typ av fordon så att man kan få in så mycket saker som möjligt, vilket både sparar tid och pengar. Express-flytt är en flyttfirma i Göteborg som har professionella flyttbilar som är utrustade med ramper som är höj- och sänkbara, stabila kärror, flyttfiltar och annat. Läs mer om hur de kan hjälpa dig med din flytt i Göteborg.