Tid för att bygga växthus och uterum i göteborg

Våren är äntligen på gång och allt fler drömmer om att bygga växthus och uterum inför sommarens stundande kvällar. Det finns många prefabricerade växthus och uterum på marknaden – i mängder av olika material, storlekar och modeller. För den händige kan det även både bli roligare och billigare att bygga växthuset själv! Men det finns en del saker som kan vara viktiga att tänka på, och som även kan vara bra att få hjälp med.

Att montera ihop ett växthus kan vara ett roligt projekt i sig, medan förarbetet som grund och isolering kan vara bra att få hjälp med.

Grunden är viktigast

Vad många inte tänker på är att grundarbetet för ett lyckat byggprojekt är det viktigaste innan du börjar bygga. När det gäller ett hus av glas måste det verkligen stå stadigt. En minsta lilla sättning så spricker glaset, vilket både kan vara farligt men som även kan leda till att hela bygget går under. Därför är det viktigt att anlägga en gjuten betongplatta eller sockel på marken som blir fundamentet till bygget. Detta hjälper till att isolera grunden och så att den blir tålig mot fukt, som i sin tur minimerar risker för sättningar.

Själva markarbetet innan montering av växthuset är ett moment som kan svårt och kan ta tid att göra själv, särskilt för den som inte är så erfaren. Därför kan det vara bra att ta hjälp ta hjälp av en expert så att det blir utfört på rätt sätt.

Ta hjälp av ett proffs hos Alrikssons betong

Måste jag anlita en hantverkare vid bygg av växthus?

Eftersom att markarbetet är grunden till ett stadigt växthus är det säkrast att ta hjälp av en expert. Men det beror förstås på hur händig du är och hur mycket kunskaper du har av att bygga sockel. Själva monteringen kan du enkelt göra på egen hand. Det finns riktigt bra monteringsanvisningar som guidar dig genom hela monteringsarbetet, liknande Ikea. Bra att tänka på är att välja en leverantör med bra support så att du kan ringa och ställa frågor.