Restauranger i Göteborg

Upptäck matstaden Göteborg med sitt stora utbud av restauranger, caféer och barer. Staden har stjärnkrogar, rebelliska uppstickare, trendiga barer och rullande foodtrucks. Här finns något för alla smaker, det gäller bara att hitta rätt.

Köttrestauranger

Meet grill & drinks är paradiset för köttälskare. Restaurangen har stort fokus på råvaror och det är även dem som har huvudrollen. Affärsidéen är att låta gästerna välja mellan tillbehör som handgjorda pommes, såser till sitt eget utvalda kött som grillas till perfektion. 2013 blev Meet i Göteborg nominerade till årets köttkrog och blev då utsedda till den bästa på hela västkusten.

 

The Barn startades 1934 i en gammal lada i Vara, landan revs 2013 och uppstod i ny skepnad i hjärtat av Göteborg 2013. Det nya resultatet av The Barn blev en restaurang som serverar vällagad amerikansk mat gjord på noga utvalda råvaror. Här serveras både lunch och middag alla dagar i veckan.

 

Fisk- och skaldjursrestauranger

Sjöbaren finns både i Haga och Lorensberg, där serverar de alltid färsk fisk och skaldjur från Göteborgs hamn dock är menyerna olika. De har öppet för både lunch och middag. På Sjöbarnen finns det både varma och kalla rätter. Här finns även möjligheten för större sällskap att ta plats.

 

Fiskekrogen ligger i centrala Göteborg och drivs sedan 20 år tillbaka av Lars Ahlström. Restaurangen har klassisk matlagning med det bästa från havet. Kvalitetskänslan och erfarenheten av fisk och skaldjur är stor hos kockarna. Matkonceptet är innovativt matlagning möter Fiskekrogens klassiker. De har endast öppet för lunch på lördagar men middagar serveras varje kväll i veckan förutom söndagar.

 

Vegorestauranger

Solrosen är en vegetarisk restaurang belägen i Haga i Göteborg. Solrosen är den äldsta vegetariska restaurangen i staden och är ett av de ställen som funnits längst. De erbjuder flera alternativ av dagens rätt, så här finns något som passar alla smaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *