Upplevelser & aktiviteter i Göteborg

I Göteborg har ett stort utbud av nöjen och aktiviter som passar både barnfamiljer till ensam partyturister. Hamnstaden är också bara en båt ifrån Danmark och Tyskland

Museum & familjenära aktiviteter


Det finns flera olika museum i Göteborg, närmare bestämt 22 stycken olika. Det finns allt från Aeroseum med sina flygplan, Fiskemuséet för fiskfantaster, Göteborgs naturhistoriska museum och många, många fler.

Förutom museum kan du även välja att gå på konserter, teater eller Liseberg som är Sverige största nöjespark med sina över 1.5 miljoner besökare per år.

Det är enkelt att promenera runt och samtidigt se flera av stadens olika sevärdheter. Du kan gå förbi de gamla kanalerna eller känna pulsen från Avenyn, strosa i hamnen, shoppa eller ta en god fika på något att Göteborgs mysiga caféer.

 

Natur 


Göteborg har många naturområden för svamp- och bärplockning och fina promenadstråk. Innan du ger dig ut är det bra att förbereda sig, för att undvika att gå vilse. Det finns även flera fina platser i staden så som Slottsskogen, Trädgårdsföreningen och Skansen Kronan.

Njut av skärgårdens salta ö-värld eller besök imponerande slott och fästningar som finns kvar sedan länge. Dessutom finns det massor av spännande äventyr att uppleva alldeles runt hörnet.

Se staden från vattnet – Paddan


Få städer går att utforska från vattnet, men i Göteborg avgår Paddan mitt i centrum från Kungsportsplatsen. Göteborg tillhör de städer som erbjuder sina besökare möjligheten att åka en tur med båt för att få sightseeing på vatten istället för land. Detta kan vara väldigt avkopplande och dessutom ge en chans att upptäcka detaljer i stadsbilden som inte hade synts från land. Den kanske mest populära är båtturen i Göteborg är den man tar med Paddan. Paddan är en sightseeing-båt som passerar totalt 20 broar i Göteborgs kanalsystem och åker även ut en liten runda i hamnen.

 

Bo i Göteborg

I storstaden finns fyra olika alternativ på boendeformer: hotell, spa, vandrarhem eller camping så det finns något som passar alla plånböcker. Alternativen är många och även placeringarna är lika utspridda så valmöjligheterna är oändliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *